Na wstępie zaznaczę, że jestem młodym, dwudziestoletnim facetem, dla którego uroda jest bardzo ważnym elementem mojej osobowości i z nią związany jest mój problem. Jestem chudy i wysportowany, a pomimo tego mam podwójny podbródek. Od jakiegoś czasu ćwiczę mięsnie szyi i wklepuje różne kremy, ale nie zauważyłem żadnej poprawy.
Nie wiecie czy ostateczne wyjście to operacja chirurgiczna?
Może znacie jakąś metodę na jego pozbycie?
Ile ewentulanie może kosztować operacja podbródka i jaki to jest czas wyjęty z życia?
pozdrawiam Juras
_________________ Forever young..
Gość
Wysłany: 2007-08-14, 01:57
też mam drugi podbródek a jestem szczupła czy są jakieś ćwiecznia które by to wysmukliły?
Hej
Wydaje mi się że pomóc mogą ćwiczenia mięśni szyi i dolnych partii twarzy. Postaraj się napinać i rozluźniać mięśnie szyi jak będziesz stała przed lustrem. Mów na głos samogłoski: u, i, o, a, e. Obracaj głowę w prawo, w lewo, a potem w górę i w dół. Systematycznie wykonuj codzienne ćwiczenie polegające na trzymaniu przez 4 minuty głowy odchylonej do tyłu. W przypadku gdy po kilkunastu sekundach boli cię szyja i chcesz jak najszybciej wrócić do normalnej pozycji, to znak że masz przykurczone mięśnie szyi, ćwicz dalej, ćwiczenia napewno pomoże.
Kolejnym ćwiczeniem wzmacniającym i kształtującym podbródek jest wyciąganie języka. Wyciągnij język jak najdalej potrafisz i unieś jego koniec do góry oraz wykonując to napisaj mięśnie. Wytrzymaj 12 sekund. Ćwiczenie należy powtarzać codzienie, cyklicznie klika razy pod rząd.
Na poprawę wygladu nie trzeba będzie długo czekać!
Pozdrawiam Lori
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum